Pages

Followers

Monday, January 3, 2011

Semangat sekolah di hari pertama


hmmm..hari ni hari pertama anak ummi jejak kaki ke sekolah Tadika Islam Annur.
Mula2 agak susah nak bangun tido tadi. kene angkat untuk bangunkan dia..
sambil mata pejam..ummi tanye nak gi sekolah tak?
terus jawab nak, tapi boleh tak kakak tido dulu..huhu tak boleh la..
dah pukul 7.30 ni.. then ummi bawak dia mandi..terus cerah mata,
cuma kesejukan walaupun mandi air suam. dah pakai baju dan tudung,
semangat giler nak ke sekolah plak. ummi gorengkan kakak nugget ye..
kakak nak makan ngn kawan2 kat sekolah.. ummi goreng 5 ketol je..
potong2 dua supaya nnt dia senang nak makan.

Alhamdulillah, sampai sekolah terus boleh join kawan2 main wpun mula2
agak malu dgn cikgu... tetibe..semua org main kat dalam dia sibuk nak main kat luar plak..huhu cikgu kate xpe..hari ni hari main...esok dah mula belajar...so, ummi bawak dia main kat luar dulu...tak lama lepas tu ayah suruh dia masuk balik..salam ayah, ummi n adik terus masuk dalam..then, ummi n ayah pun tinggalkan dia di sekolah..g breakfast kejap pastu g beli brg2 untuk kakak..beli botol air n tupperware untuk bawa bekal ke sekolah la..
dah siap, balik rumah rehat kejap..

Satu hal pulak..masa nak ambik kakak balik sekolah..dia taknak balik..huhu..cuma tinggal dia sorang jer lagi..yang lain semua dah balik..nasib baik ayah teringatkan tupperware yang beli tadi tu..still ade lam kete..ayah g ambik tu, buat umpan ajak dia balik...ffuuhhh..lega..menjadi umpan ayah....harap2 esok tak delah cenggitu lagi..sebab esok ummi yang ditugaskan untuk ambik kakak balik dari sekolah..

jom tgk sikit aksi dia di sekolah, ummi nak snap banyak2 malu ngn parents lain dan cikgu2..sebab takde sorang pun yang ambik gambar anak dorang kat situ...

tengok tu...sorang2 pun boleh main..orang lain semua kat dalam



posing sekali sebelum ummi dan ayah balik



baru dapat baju, dah siap pakai ummi terus snap..sebab kat situ takde orang..hehe

dan sekaranggg...tau kakak tengah buat ape???!! terbongkang tido..kepenatan...kalau tak..tido siang musuh dia laaa...

5 comments:

miz ruha said...

comel nye kakak,,,,

Ummi AmnaAmzar said...

miz ruha: time kasih..heee

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

alahai comeynya dia, suka auntie tengok k, semoga menjadianak yang solehah k, ummi leh tak buang word verify ni, leceh la nak taip2

Ummi AmnaAmzar said...

anje:..huhu ummi xperasan pun ade word verify..ms ummi buat kucky draw hari tu rasa cm dah buang..sori tau!

iRa~" said...

wah amna da skolah..
comelnyaa..:)