Pages

Followers

Tuesday, January 4, 2011

CeRiTa CiNtA KAMI-Part 2


entry sambungan PART 1

Kita tukar suasana ye…bagi happy sikit..

tadi mood sedih..hehe ..



Pada ketika tu jugak berkomunikasi ngn kawan2 lama pakai email.

So, setiap hari mesti cek email.



Kebetulan pada suatu hari ummi sedang menge’check’ email. Ternampak satu iklan ruangan mencari kawan.

Then dengan gatal tangannya, ummi register dan menjadi ahli pada 20/8/2004. Siap letak gambar yang bajet paling cun la ( time tu hanya ada gambar ni jer)

haha .(abaikan tarikh tu..ummi snap gambar ni kat rumah kaklong ummi pd tarikh tersebut)



bermula lah episode balas membalas mesej yang dihantar ke inbox Ekawan (Enjin cari kawan) tersebut. Agak ramai…cewahhhh.. betol tau, tak tipu…nakal nye ummi, tau tak ummi buat ape??!! Ummi hanya membalas mesej mereka2 yang ade gambar saje..huhu yang tak boh gambar, bo-layan ok!!

Tengok muka dulu la maknanya tu kan!! Macam la awak tu lawa, cantik, cute sangat nak pilih2 orang. Wakaka…boleh la kannn..yang syok nye lagi..kat profile ummi ummi letak nak kawan yang tinggi, dan bonus kalau tak merokok. Hahaha…demand tu!! Tak hengat!! Awak tu dah 26 tahun ye..peduli hape ummi..yang penting dapat yang memuaskan hati…bajet cam seikhlas hati cari jodoh kot Enjin tu laaaa…berharap sangat…Tak tau ke macam2 benda berlaku kot internet nih!.. entah la time tu rasa cam crazy nekad lah.



Pernah satu hari, terbaca 1 mesej dari seseorang yang pakai nick ‘Ejan78’ tak de gambar..huh!! mesej dia bunyi cam ni…saya tinggi dan tak merokok. Ye ke tinggi..??! gambo pun tarak…Bo-LAYAN ok!! Hehe…



selang 2-3 hari dapat lagi mesej dari Ejan78 nih.. ‘ Eh..boyfriend awak tak marah ke awak masuk ruangan ni?’ eh..sibuk je kannn…kalau nak kenalan gtau je lah betol2..direct to the point! Ummi tak layan dan yang pasti tak balas la kannn, dalam hati jawab jugak soalan dia, hehe kalau aku ade boyfriend takkan aku nak masuk ruangan ni, susah payah jer..huhu….



then, selang 2-3 hari lagi..nak tau ape mesej yang ummi dapat dari Ejan78 nih… “awak ni sombong la!!!” hah!! Hambik ko!!! Sombong terus! Hehe..



apa lagi untuk tidak menunjukkan kesombongan ummi terus balas dan bagi ummi nyer YM ID.. mesti dalam hati Ejan78 tu ‘Yabbbedabeduuuuu!!! Kan..kan.. hehe



Start dari situ, kami mula berutusan YM, dan tak lama bertukar-tukar nombor tipon..dah dapat no tipon ape lagi…asyik2 jer tipon la mamat Ejan78 tuh..time tu, Ummi panggil dia Shah. Coz namanya Shahizan, but kawan2 yang panggil dia Ejan. Dah naik jemu plak ummi dia asyik tipon jer..siang malam. Dia ni betol ke nak kat aku?!

Nak pulak time tu mak asyik mengawasi jer kalau nampak Ummi bercakap di tipon..huhu mak..cek dah 26 tahun laaa…bagi la peluang…hehe camtu la lebih kurang..then Raya Puasa 2004 kami bersetuju untuk bersua buat kali pertama.

cinta sudah berputik!



Masa tu kami dah falling in love tau!!wahahah..gelak sikit2 jer ye!!.jangan banyak2..sengih2 jer tak pe…

Dengan persetujuan mak Ummi, Ejan78 datang ke rumah ditemani adik perempuan nya(adik ipar ummi sekarang ler-dah 2 pun anak dia skrg) dan 2 org kawan yang juga tinggal kat penang. Hmmm…

sambung ke part 3..

7 comments:

Citarasa Rinduan said...

sah..
sah..ejan a.k.a shah en hubbby ummikan??

tak sabar nie...nak tau apa kesinambungannya

nanti sambung habaq kat ayu.
takut ketinggalan...heheheh

Ummi AmnaAmzar said...

opcoz la ayu... terharu...ade gak tukang bace citer nih..tq2

Siti Safiyyah said...

wahh kemain..hehe, ini salah satu kisah cinta yg bermula melalui internet la kan? :)

Ummi AmnaAmzar said...

siti: ye la..akak mmg xsangka sangat...wpun niat mula2 mmg nak cari kawan kot internet..

mamasue said...

hik!hik!hik!kelakarlah...

Ummi AmnaAmzar said...

mamasue: kelakar ke? part mana yg kelakar tu? hehe

iRa~" said...

hehhe..camni rupanya k.iza knl ngan ebg ejan..
:)