Pages

Followers

Friday, January 14, 2011

Aku bersyukur mendapat suami sepertinya...


Jam menunjukkan pukul 4.00 pagi. Doorbell berdering. hmmm..sape la ni..di awal2 pagi mcm ni tekan doorbell. ummi kejutkan hubby. hubby terus bangun dan mengintai kat sliding door. hmm ternampak kelibat seseorang yang dah pun berlalu pergi. ummi n hubby pun masuk bilik semula, baru nak terlelap..doorbell berbunyi lagi berkali2...terus bangun intai kat sliding door lagi..lokasi paling strategik untuk mengintai.. nampak seseorang berlalu pergi ke arah berlawanan pulak. then, tetibe dia berpatah balik dan menekan doorbell lagi..masa tu ummi dan hubby still kat sliding door..memang nmpk jelas sapa gerangannya. hmm..ni india belakang rumah kita ni..ummi pun perasan..Sekar namanya. Sekar ni menyewa rumah belakang rumah ummi masa rumah ummi dalam pembinaan setahun yang lalu. sekarang dia dah berpindah ke rumah lain kerana katanya sewa dah naik.

berbalik pada cerita tadi..setelah berbincang, ummi cakap..abang pasang la lampu porch dulu. then buka sliding tanya dulu ape dia nak pagi2 buta ni..so, hubby pun buat la ape yg ummi cadangkan...risau jugak kan..sekarang ni mcm2 boleh jadi..bila hubby tanye dia, dia panggil hubby keluar, dia nak cakap ckit katanya...ummi dah naik cuak gak..tp hubby terus je keluar, maybe hubby dah kenal dia macam mana kan..ummi kat dalam dah bersedia pegang telefon dan kunci rumah..if ape2 hal senang ummi nak buat call. kejap je lepas tu hubby masuk balik dan ambik rm50 dari wallet nya. hubby bagi pada Sekar tadi. bila dia dah berlalu hubby pun cakap..isteri dia sakit. dia takde duit nak pegi hospital..tambang teksi pun tak cukup.menngis2 dia citer kat abang tadi.. hmm..hubby ade citer ngn ummi haritu dia hanya ada sebuah basikal kalau pegi keje ke mana2..tapi ummi banyak tengok dia jalan kaki la kat kawasan kampung ni.isteri dia pulak memang ade penyakit dalaman, tengah pregnant lagi.. sebab tu hubby tak berfikir panjang terus je hulurkan dia rm50. dalam hati ummi...Sungguh mulia hati suamiku, Ya Allah..

Masa hantar Amna ke sekolah tadi, hubby cakap ngn ummi..kesian plak dia..abang bagi rm50 je..patut bagi la lebih sikit..Begitu lah kisah pada hari ni.. Pengajarannya..bantulah orang yang lebih susah tanpa mengira bangsa dan agama. tapi org yang kite kenal dan tau salasilah hidup dia je tau..jangan tertipu pulak..

Semoga Allah memberkati rezqi kami sekeluarga, Memurahkan kami lagi dengan Rezqi yang HALAL..Amin.

11 comments:

eiyra'z said...

kesiannyer...baik sungguh hubby awk..:)...

Ummi AmnaAmzar said...

eiyra'z: mmg kesian..alhamdulillah time kasih.

miz ruha said...

bertuah nya ummi,,,
dpt hubby mcm tu,,,
moga sy pn dpt hubby cm tu,,,
Amin,,

Zefa NorAsmara said...

Mudah2an murah rezeki ummi sekeluarga.. amin!!

Ummi AmnaAmzar said...

mizruha: doa byk2 akn Allah perkenankan

ibu zefa: insyaAllah..time kasih mendoakan...

ctnurkhijah said...

hari ni hari dia.. tah esok lusa hari kita pulak..
tak kira la bangsa apa pun..
harap murah rezeki ummi...

Ummi AmnaAmzar said...

ctnurkhijah: iye tepat skali..time kasih mendoakan

Citarasa Rinduan said...

ummi--
hampir menitis air mata ayu..
kirim salam kat hunny ummi...insyallah..Allah akan balas perbuatan baiknya itu...amin

Mama Mya elzara said...

Beruntung Ummi dapat suami yg baik... semoga besar pahala yg keluarga Ummi dapat.

:)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

beruntung dapat suami camtu, moga berbahagia ke akhir hayat

Ummi AmnaAmzar said...

ye anje..alhamdulillah time kasih doakan ummi