Pages

Followers

Tuesday, January 4, 2011

CeRiTa CiNtA KAMI-Part 3


sambungan dari PART 1 & PART 2



Hari tu rasanya ummi berhias sehabis cantik laaa…cantik Ummi takat bedak Miami jer tau




dan lip gloss Avon ckit…




yang lain ummi tak pandai. Tak keruan jadinya bila dia cakap dah nak sampai..huhu camana ni…mak toloooonngggg!!!.. Mak kata laa..relax je la..buat cam besa..haha mak kan ade experience cam tu..Cuma takde a mak jumpe Abah kot tenet, mana ada tenet2 lagi zaman mak muda2 dulu..

Ohhh..ade lagi yang Ummi termiss..mmg panjang citer ni tau.. bila dah saling mesra mesra hubby(Ejan78) ni mula la bgtau pasal dirinya yg sebenar.

Ummi sangat cuak masa tu…mmg crazy cuak laa… tapi lepas tu ummi buat istikharah..berserah padaNYA. Andai dialah jodohku, KAU satukanlah hatinya dan hatiku…tau tak ape yang buat Ummi cuak? Hmmm…Hubby gtau yang dia tempang sebelah selepas accident..sebelum ni mmg dah bgtau yang dia penah accident, tapi tak bgtau plak kecedaraan dia tahap mana kan… then lagi 1,dia gtau yang dia tak handsome..lebih kurang mcm Ahmad Busu Pi mai pi mai tang tu..” saya berterus terang kat awak supaya nnt bila kita jumpa awak tak terkejut, then lepas tu, kalau awak nak lupakan saya, saya tak kisah, saya dinasihatkan untuk bgtau hal yg sebenar…” Ummi terpaksa REDHA dan berserah jika ini jodoh Allah untuk Ummi. Nak buat mcm mana masa tu dah terlanjur jatuh cinta hanya pada suara..hmmmm


Ahmad Busu-bayangan sebelum jumpe hubby


Berbalik masa hubby tiba kat rumah..mula2 perasan sorang lelaki keluar dari kete Kelisa. Ada 2 org je lelaki. Kete tu kete kawan dia, mesti la yang drive tu kawan dia ye tak..dah gtau sebelum tu..yang keluar penumpang sebelah pemandu. Kat belakang, 2 orang perempuan..dah sah2 la bukan..huhu aikkk!! Yang mn satu ni..yang keluar tu Putih, Tinggi, agak handsome laaaa..hahaahahadari jauh Ummi tgk cara dia jalan dulu, biasa jer..tak de tempang pun..bukan kot..tunggu plak si pemandu keluar, gelap ckit, tinggi jugak, handsome jugak, kaki pun tak tempang.. then, dah sampai depan pintu, dia kenalkan diri…Makcik…saya Shah..wahahahahahah!!!!! mcm nak flying kick, dush! Dush! Jer dia masa tu…penipuuu!!!!!!




wajah sebenar!!



Tapi buat relax jer la..sengih2 ummi macam kerang busuk, dalam hati seronok tak hengatttt, berbunga riang..hehe gatai betoi anak dara nih!! (masa tu la anak dara) so, macam biasa la tetamu datang hidangkan nasi putih, kari ikan mak masak, hehe..ummi masak ikan siakap steam, sayur sawi celur kuah sos tiram jer..pastu ulam2 & ade satu lauk lagi, ummi tak ingat.. lepas makan nasik, ummi hidang la biskut2 raya, yela time tu datang beraya kan..masa tu memang miskin giler, kamera pun tarak..henpon apetah lagi mana nak datang kamera kalau pakai 33 sekupang jerr..


ni la 33 sekupang yang ummi pakai dulu


Dah habis bab pertemuan pertama tu, hubungan kami diteruskan dengan ikatan pertunangan di persetujui kedua2 belah pihak pada Awal Muharam 1427H bersamaan 10 Feb, 2005. 10 bulan selepas tu, kami pun nikah pada 10 Dis, 2005. ALHAMDULILLAH… begitulah perkenalan Ummi dengan Incik Hubby, begitu mudah sekali kalau Allah nak pertemukan jodoh kita…so, pada siapa yang tengah runsing belum ade jodoh, sila jangan bimbang sangat..berdoa dan bertawakkallah..sesungguh nya jodoh kita telah Allah tentukan di Loh Mahfuz lagi..Wallahu a’lam.




heee..dah tunang! 10/2/2005




nikah!! 10/12/2005




hari langsung 11/12/2005




dah 2 anak punnn...ni lah CITRA CINTA KAMI...

Alhamdulillah..

8 comments:

Siti Safiyyah said...

wahhh baru pestaim bace pasal ni..hehe, sweet ah..harap berkekalan hingga ke akhir hayat hendaknye..amin :)

Ummi AmnaAmzar said...

ye ct...amin

Citarasa Rinduan said...

salam..
ummi.....wah..wah.....ayu baca entry ini 3 kali..sebab kusyuk benor..
suka sangat...
sajer jer eik hubby ummi buat gitu...
sangat hensom lorrr...hahahhahaha


amin..amin..semoga panjang jodoh kalian..anak2 pun comel2...like ummi yang kecil comel dan en suami yang sangat macho...

Ummi AmnaAmzar said...

Time kasih sgt2 ayu doakan ummi...smg Allah panjangkan jg ukhwah kita...

BIONIC WOMEN said...

wahhh...baru baca kisah ni, dapr part 1 hingga ler yg ni...
sonok ler..kita pernah gak alami cinta internet ni tp x jadi, 5 thun bercinta....tp selalunya hasrat nak kawin tu mcm ada jer halangan.
last2 kawin ngan hubby yg kita kenal x sampai setahun pun, tu pun dia kawan pada kawan baik kita..
betul kata ummi, Jodoh itu ketentuan Allah..

Ummi AmnaAmzar said...

BW: mmg sblm ummi terjebak ngn ruangan cari kawan ni ummi xpercaya langsung, mcm2 ummi pikir...tp Allah Maha Kuasa akn...Alhamdulillah ummi dpt suami yang sgt penyayang wpun xromantik..:-)

MaryaYusof said...

Saya kurang yakin dgn cinta internet ni..tp jodohkan ditentukan Allah..wanita yg baik diciptakan utk lelaki yg baik juga...Insya'Allah..rajin2lah jenguk ke blog sy ye...klau suke be the follower & add link k...tqvvm...

Ummi AmnaAmzar said...

marya: mulanya ummi pun mcm tu..heran sgt mcm mn org boleh bercinta kot internet..agaknya sbb ummi terlampau xperrcaya dgn semua ni so, Allah bg pd Ummi plak..hmm..dengan jodoh Allah jgk ummi jumpa hubby kot intenet..terbukti!!!