Pages

Followers

Friday, February 11, 2011

NGAKU je laaa...

Tajuk tu macam suruh orang ngaku salah je kan..sebenarnye ni haaa..
nama dia NGAKU

ehsan incik google

semalam pegi Mines ngn hubby n MIL. tujuan sebenar nak gi ambik cermin mata MIL yang dah siap. tempahan sebelum raya cina hari tu. Then, kebetulan minyak masak kat rumah dah habis, terus je menyusup ke Giant. masuk2 je terus ternampak Buah Ngaku aka Arrow Head. Sebelum tu ade baca kat blog Juelee aka Masyimalo's Heart tentang buah ni..katanya sedap.

bila dah ternampak apa lagi...terus zuppp ambik plastik dan bawak timbang. Lupa sekejap pasal minyak masak. Lepas tu ambik epal 3 biji(sedap epal ni dah biasa beli), kuaci then baru p ambik minyak masak.

balik2 jer terus ummi kupas dan hiris nipis2 pakai penyagat. goreng dan rasa..memang sedap. manis2 lemak, ummi lumur garam sikit..anak2 pun suka dan paling best hubby pun makan. masih ada lagi dalam peti ais. hari ni ummi nak buat semua dan nak bagi MIL rasa. hoyeahhhh!!!!

5 comments:

juelee said...

heheh sedapp kan ummi??? lagi sedapp dr mr ptatoes ke pringles, tu byk bahan2 pengawet ngan ajinomoto.. ni asli gitu.. pasni leh la buat selalu...

m!sZ zAL!nA said...

o0o0o0o0 nama dia ngaku erk? xceli rina ada wat n3 pasal buah ni. thanks sis 1 info utk rina.xD rina slalu jek beli kat tesco cuma xtau nama sebenar. dok panggil arrowhead jek. ni ha n3 rina pasal buah ni
http://miszalina.blogspot.com/2011/01/buah-apa.html

BIONIC WOMEN said...

kit apun dah buat ritu..xceli kita dah start kenal kerepek ngaku ni dah lama, dulu boss cina ajar cara buat..pernah jugak kerja ngan boss cina muslim then dia bagi rasa..sedap..patu tiap2 tahun buat

Ummi AmnaAmzar said...

juelee: time kasih buat entry pasal buah ngaku ni..kalau x mmg ummi xkan kenal ngn dia..hehe sgt sedap..lepas ni ade entry kerepek ngaku sira sambal plak..

zalina: oo..ade buat entry ek..maybe ummi xfolo kot sbb tu xtau..ok nnt ummi folo..ummi nak bc entry lina

BW: ummi mmg baru sgt kenal buah ni..tu pun nasib baik berblog, kalau x xdpt la ummi rasa kesedapan buah ni.. buah ni stok dia berpanjangan ke ek?

Juliet_iRa~" said...

ooh yg ni..xtau nama..huu
sll cina yang beli kan?hee..
mmg untuk goreng je ke k.iza??