Pages

Followers

Monday, December 27, 2010

Mengidam ABALONE

Pehal plak ummi ni tetibe jer mengidam Abalone??!! pregnant kah?! haha bukan itu sebab nyer ye kawang2 sekaliang..

Alkisahnyer sebab suke sangat tengok rancangan Ho Chak! kat TV8 ..


maka, berlaku lah rembesan air liur ummi nih..kwang..kwang..kwang...
nak pulak nampak ca ya nun alif tu makan kemain selera lagi..
ape lagi tekak ni mula la verangan mak jenin nak rasa Abalone..







then, semalam g jalan2 cari makan kat Johnny..restoran steamboat..


then tgk menu ade la nmpk abalone...mak datok!!!! sekor je RM 168.00 huhu....
tak jadi ummi meng"oder"..kang kempis poket incik hubyy...huhu
hubby xkisah, but dia kata kang kite oder sekali xsedap camana..huhu
hmmm betol jgk kannn....so nak tanye la kengkawan yang dah penah rasa abalone ni...
ape rasanya ek?? gtau ummi ye..

6 comments:

honeyvsbee said...

pernah makan tp mcm biasa jer rasanyer...ala-ala mcm kekapis tu

Ummi AmnaAmzar said...

hehe..just nak tau je rsnya..kekapis pun ummi xpenah mkn..huhu

honeyvsbee said...

lah ..kenyal2 ..agak tawar rasanya..hihihi bee pun makan time kerja dulu2 bos cina..dia belanja..perghh baik try sup sarang burung sedap..

Aku Ibu Muda said...

salam ummi...johnnys dh dpt status halal ke yep? sy dulu memang suka sangat2 lepak sana, skali baru2 ni check kat JAKIM, xde plak dlm senarai halal dorang, tu yg konpius..huhuu

Entry Terkini:
Ragam Keluarga Inchik Moza - Perfume apakah yang paling best?
Dunia Aku Ibu Muda - Ke'prihatin'an rakyat Malaysia di jalanraya & Anak itu rezeki wehhh!

Ummi AmnaAmzar said...

aku ibu muda- alamak..logo halal kat restoran tu tipu laaa..ok2 lepas ni xmau p lagi lah...

Stilla said...

Abalone ni rasa dia lembut, kenyal, dan kalau pandai sediakan resipi, memang sedap lah...