Pages

Followers

Tuesday, March 8, 2011

Jom menang World’s Sexiest Laptop Ultra Compact 11” MacBook Air Worth RM3299!

Jom ramai2 sertai Lucky Draw yang paling best nih!!!

Sape yang nak join klik kat Dealmates.com

Pastu ikut je arahan yang di beri sangaaaatt mudah!!!

[Image: Get the World’s Sexiest Laptop <br>for Free! RM0 for a Chance to Win the Ultra Compact 11” MacBook Air Worth RM3299!]

Ultra Compact 11” MacBook Air Worth RM3299!




Dealmates.com

Sunday, March 6, 2011

Kesabaran Ummi di uji

Bersambung Part 1

Dipendekkan cerita penyamar tu add incik hubby kat facebook then, sangat berani mengkomen kat pic yang hubby post semalam. Ummi jadi heran la..kenapa dia yang memula nak beli tudung dengan ummi , add hubby ummi dan komen kat gambar hubby dengan ayat cam ni... " jeles ke? hehe".. dia cakap camtu sebab ummi komen kat gambar hubby " tukar angin je tauuuu". biase la suami isteri manje2 annn... rsnya kalau org lain mmg xnak la join kan komen2 antara suami isteri ni. dia sangat la berani..  ummi yang pastinya kuat cemburu ni mula la naik nyampah. ummi "remove" kan dia dari friendlist ummi n hubby. senang cerita... 

bila malam menjelang.... ummi dapat mesej kat inbox: cuba baca ayat2 dia..sangat menyakitkan dan mencabar kesabaran ummi untuk mempublishkan perbuatan dia di sini:


sila klik untuk lebih clear...mcm ade org nak bc kisah ni...
* kuning tu : nama betol dia
* pink tu: nama samaran dia..
haha..ada yg terlepas pandang nak delete..lantak ko lah..peduli hape aku!!

Saturday, March 5, 2011

Kesabaran Ummi di uji

Weiiii.. lama dah aku geram kat hang tau! menyemak jer dalam list facebook aku..sungguh menyampah dengan ayat ayat auta hang tu..hang ingat aku tak tau ka? aku saja ja nak melayan hang sebab aku takdak keja...baru kenai sari dua hang dah dok tanya pasai laki aku.. WTH is that???!! opcoz la aku tau sapa hang sebenaqnya walaupun hang setakat menyamaq pakai nama lain add aku kat facebook tuh!!! kheekkkkk tuihhh!!! mmg gila babas tahap gaban nak mampos betol!!...

Bila syaitan berbisik di telingaku...ini yang terlintas..tapi di mulut memang tak tergamak untuk meluahkan ayat2 seperti ni.. mmg sangat geram dengan tindakan seorang wanita yang suka menyamar2 semata2 nak tau perkembangan tentang ummi dan husband. Ummi tau siapa dia, but ummi sengaja melayan dia sebab ummi pernah menyatakn yang ummi ingin berkawan dengan dia, but she refused. becoz of jeolus, maybe!! 
Mungkin kekawan dpt agak siapa yang bertindak mcm ni kan?  

mula2 menyamar nak beli tudung dengan ummi, ms tu ummi ada tlg kawan jual tudung kat facebook. its ok lah..then, lepas tanya pasal tudung 2-3 patah perkataan, dia mula bertanya pasal incik hubby.. keja ape, kat mana, berape lama.. bila dia mula bertanya begitu, ummi mula mengesyaki sesuatu..then, ummi semakin melayan lah..ummi suke jgk melayan kalau org menyamar ni..(nakal jgk kan?? hehe) 

Agak lama bersembang2 kot fb..dalam berbulan2 gak la.sembang2 gitu2 je la..
Ade gak sambil2 tu ummi serkap jarang tanya2 dia awak ni R******H kan? ala..ngaku jer la.. pastu dia ngaku.. but dia tak ngaku nama yg ummi sebutkan..dia gtau dia adalah kawan rapat kepada nama tersebut. sangkaan ummi hampir tepat..tapi ummi tetap berfirasat yang dia adalah orang yang bernama R******H. huh!

bersambung... ke part 2..sebab dah panjang sangat..nanti anda2 yang membaca boring plak...
letak gambar mak ummi dan adik2..bg sejuk sikit hati ni...

MARS NEEDS MOMS!!

Filem Animasi 3D yang bakal menggegarkan panggung 10 Mac, 2011
Moms. They start off with “Eat your vegetables! Clean your room! Bathe the cat!” when we’re young, and 16 years later it’s “Don’t go out so late! Don’t go out with that gang! Don’t drive so fast!” We bet all of you, at countless times in your lives, have silently screamed inside your heads: “OMG Mom enough with the nagging already!!”
Yes, our moms may drive us up the wall sometimes but we all know for a fact that it’s for our own good, and most of us just couldn’t make it without our moms :) You know who else knows how important moms are? The Martians!
Synopsis
Take out the trash, eat your broccoli—who needs moms, anyway? Nine-year-old Milo (Seth Green) finds out just how much he needs his mom (Joan Cusack) when she’s nabbed by Martians who plan to steal her mom-ness for their own young. Produced by the team behind “Disney’s A Christmas Carol” and “The Polar Express,” “Mars Needs Moms” showcases Milo’s quest to save his mom—a wild adventure in Disney Digital 3D™ and IMAX® 3D that involves stowing away on a spaceship, navigating an elaborate, multi-level planet and taking on the alien nation and their leader (Mindy Sterling). With the help of a tech-savvy, underground earthman named Gribble (Dan Fogler) and a rebel Martian girl called Ki (Elisabeth Harnois), Milo just might find his way back to his mom—in more ways than one.

Friday, March 4, 2011

Thursday, March 3, 2011

Jumpa Dato' Dr Haji Fadilah Kamsah


Ummi jumpa Dato' ni bukan sebab pegi ceramah ke, kaunseling ngn dia ke @ yg sewaktu dengannya..Ummi just terjumpa Dato' masa nak pegi breakfast kat Bangi Kopitiam hari selasa lepas. Masa tu baru selesai buat check up anak ummi si Amna yang demam tak kebah2 selama 4 hari. buat medical check up kat Klinik pakar kanak2 Annur Hasanah. Alhamdulillah Amna ok cuma panas jer badan dia kata doc. Bebas denggi.

berbalik kat jumpa Dato' tadi..dah selesai check up hubby ajak breakfast kat Bangi Kopitiam...then, tetibe hubby tanye nak tengok Fadilah Kamsah(nama mudah bhs harian)  tak? ummi tak jawab nak @ taknak..tapi terus keluar kat mana?! dengan penuh excited..ingatkan hubby kenakan ummi..rupanyaaa...eh eh..ye laaaaa.. hubby dah nmpk masa g parking kete tadi..1st time ummi nampak Dato' di dunia realiti..sangat bersih dan bercahaya wajahnya..dia tengah sembang2 ngn kawan maybe..kalau kat TV mesti dorang tepek2 bedak ckit kan..tapi ni mmg real lah. terenti sekejap kat depan kedai makan tu..betul2 berdepan Dato' tapi agak jauh la..maybe Dato' terperasan..hehe biar la bukan senang nak jumpa beliau kan..

Setakat ni saja kot

Hmmm..pengalaman yang ngeri.. sangat mengerikan..bukan mimpi hantu @ anything yang melibatkan hantu syaitan ye kawan2...
*
**
*
*
*
*
*
*
Cumaaaa.... ngeri bila tukar template blog nih...sangat teruk jadinya, 
nak tau ape jadi?? blog post jadi 2..widget kat sidebar bertindih2, sangat sedih bila blog dah jadi kelam kabut gitu.. ye lahhh..ummi ni kan tak berapa expert bab2 ni..jadiiii...rasanya setakat ini jer kot template ni bertukar wajah..xde dah lepas ni..cam ni lah wajah mu sampai bebila..kecuali kalau ada bantuan dari adik
 NADIA. @ sesape yang sudi nak mencurahkan idea di blog ni..di alu2 dan dipersilakannnn...
 kalau ler nak tolong haakak yang xreti nih kannn..hehe 

gambar hiasan blog agar lebih berseri..nak harap wajah ummi dorang..
hmmm tak komersial langsung!!!

Tuesday, March 1, 2011

Gaya Artis Hollywood Bersama Anak

Gaya Artis Hollywood Bersama Anak
Katty Holmes dan anaknya..Suri Cruise...

Gaya Artis Hollywood Bersama Anak
Heidi Klum kini benar-benar bahagia bersama suaminya Seal dan tiga orang anaknya yang bernama Helene atau Leni, Henry Gunther, dan Johan 

Gaya Artis Hollywood Bersama Anak
Walaupun baru sahaja bercerai dengan suaminya Jesse James baru-baru ini, Sandra Bullock tetap mengambil keputusan untuk terus menjaga anak angkatnya Louis Bardo Bullock yang kini baru sahaja berusia 8 bulan itu.



eh..ade gak??? ni bukan artis..menggeletis namanya..haha