Pages

Followers

Wednesday, October 17, 2012

ADAM & HAWA...best ek??


Warrrghhhhh AA tuuu... patut la drama ni molotup2 bagaikan mercun.. 
gimik je k!!

actually sedari diwar2kan di astro MUSTIKA HD ummi mmg tau pelakon nya AA yang hensem tapi dah jadi suami n bapak orang tu kan..haha

tujuan utama ummi tulis taip pasal Adam & Hawa ni bukannya ape..sekadar nak luahkan pandangan Ummi sebagai pendemam pengikut drama ni.. tapi Ummi cuma tonton siaran tertunda sahaja, Ummi bukan pelanggan Astro Mustika HD ye kawan2... 

apa yang dapat disimpulkan setakat ni :

  • mula2 tgk wahhh menariknyaaaaa.. teringin nak follow terusss
  • tapi bila dah tgk, lahaiiii tak sempat nak feeling, tup..tup bersembang..eh bersambung
  • pastu mcm bosan je, bila dah berepisod2.. mcm asyik menungggg je, tenunggg je..renungggg je...adoiii..
  • then, byk plak scene diulang2..kejap si Ain tu nak, suka, dok terbayang, peluk2 En. Ted.. tapi bila dah si AM dok depan mata mcm ngengada pulak nak marah2 lah benci la.. padahal kalau ikutkan dah 8 tahun, then dah pegi Umrah..nak pulak masa pi umrah tu dah siap solat bersama, siap tolong ambil air zamzam bg si AM tu minum..dah macam terima sebulat hati dah... 
  • Masa jumpa AM komplen, kalau suami tak bagi nafkah lebih 3 bulan bla..bla..bla.. tapi bila mak dia bgtau kata AM yang bagi nafkah kat di sepanjang dia belajar, dah nak hangin pulak..mak dia pulak kena marah... 
  • tak paham la ngn ko AIN HAWANI..tegas kengkonon macam hangat2 taik kucing ayam je..
ALAMAK..lepas ni sure ade yang marah ummi dengan pandangan ni..tapi pandangan ni pandangan peribadi Ummi ye kawan2.. 
 apepun, Ummi tetap akan mengikuti hingga tamat drama ni, bukan ape, dah terharuk so, habiskan je la.. moga2 nanti AIN terbuka hati nak terima AM dan bahagia selamanya..  <3

2 comments:

Norliza Ismail said...

Ibu x pernah nonton citer ni tp dah pernah baca novel ni dulu. Novel mmg best tp pelakon wanita tu x sesuai rasanya sbb ain hawani yg dlm novel br lps spm jd tentu msh muda remaja. Tp pelakon wanita tu nmpk mcm dah berumur skit.

Salam kenal dr ibu dan kalau sudi jengukla blog ibu. Ibu br dlm dunia blogging ni dan perlukan komen serta tunjuk ajar.

http://izaismail.com

wisata bakti alam said...



kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)